initiatiedag

NL

Initiatiedag Origami (12/06) - Vloesberg

Traditionele origami is een van de oudste volkskunsten in de menselijke geschiedenis die nog steeds in zijn oorspronkelijke vorm en met originele manieren wordt beoefend. Het Japanse vouwen, met een geschiedenis van meer dan 1500 jaar, biedt een uitgebreide kijk op de oorspronkelijke cultuur. Bovendien is het een fantastische en praktische benadering van de creatieve mogelijkheden van papier.

Smeed-DOE initiatiedag (22/05) - Inschrijvingen via MOT - Grimbergen

Deze workshop wordt in samenwerking georganiseerd met het MOT op het eiland aan het Prinsenkasteel (Guldendal 20, 1850 Grimbergen)

Leer het smidsevuur temmen en onderwerp het aan jouw wetten. Leer de hamer hanteren en oefen je slagritme. Dan komen de basisbewerkingen van het smeden aan bod: strekken, klieven, stuiken en plooien. Na deze Doe heb je je eerste stappen gezet in de fascinerende wereld van de smid, de wereld van ijzer en vuur. Je maakt een eenvoudig gebruiksvoorwerp als souvenir.

Initiatiedag zeisen (02/10) - Vloesberg

Zeisen is een ambacht dat vandaag weer aan terrein wint. Steeds meer tuiniers stappen af van een gemillimeterd gazon en transformeren hun tuin naar een bloemenrijk grasland. De zeis vormt daarbij de onmisbare stille partner en is bovendien CO2-neutraal!

Je ervaart waar en wanneer het gebruik van de zeis een meerwaarde betekent. En hoe je veilig en correct omgaat met dit handwerktuig. Afstellen, onderhoud en werktechniek komen aan bod tijdens de zeisinitiatie.

Halve dag messen en scharen slijpen (02/10) - Vloesberg

Deze workshop wordt gegeven in ons opleidingscentrum in Vloesberg

Messen slijpen een ambacht, iets wat vroeger iedere gebruiker zelf deed; en wie kent niet de scharesliep die langs de huizen kwam?

In deze hands- on cursus leren we met een minimum aan theorie, hoe we een bot mes herkennen en met een eenvoudige techniek elk mes vlijmscherp te krijgen. Tips & tricks inbegrepen.