Ons opleidingscentrum in Vloesberg

  De schuur van Esquenne

  In 2021 heeft IJzer en Vuur ! zich definitief gevestigd in haar nieuw (mini-) opleidingscentrum. We willen deze mooie plek in een fantastische streek met zoveel mogelijk mensen delen en hebben daarom nieuwe doe-activiteiten aangeboord die wat verder staan van onze traditionele activiteiten met metaal of vuur. Wat wel blijft is het transformerend leerproces, en welzijn van lichaam en geest, en verder vooral ook het plezier van met je handen te creëren. Stuk voor stuk blijven dit de kernelementen van deze vernieuwing: IJzer en Vuur! vzw: Eer aan je handen!

  Als je een meerdaagse workshop volgt is het best dat je in de streek logies regelt.
  We stellen diverse mogelijkheden voor:

  1. Je overnacht ter plaatse: 
   1. Ik logeer ter plaatse en kies de formule : tentje zetten in de kampeerweide/ incl. ontbijt  (15€/nacht/persoon)
   2. Ik logeer ter plaatse en kies de formule : zolder -slaapzaal / incl. ontbijt ( 4 ruimtes visueel gescheiden door gordijnen: 2 ruimtes voor 1 persoon, 2 ruimtes voor 2 personen) (25 €/nacht/persoon). Ik neem set lakens mee of slaapzak. (of + 5 euro voor set lakens)
   3. Ik logeer ter plaatse en kies de formule : tuinhuisje/blokhut in de weide/ incl. ontbijt. (1 persoon 30 € nacht/persoon, 2 personen 50 €/nacht). Ik neem set lakens of slaapzak mee (of + 5 euro voor set lakens)
   4. Ik logeer ter plaatse en kies de formule woonwagen in de weide/ incl. ontbijt (1 persoon 30 € nacht/persoon, 2 personen 50 /€/nacht). Ik neem set lakens of slaapzak mee (of + 5 euro voor set lakens)

    Wanneer u meer dan 2 nachten verblijft en krijg 10% korting op de aangekondigde prijs.
  2. In de streek zijn talloze B&B’s, gîtes, kamers met ontbijt… 
   Hieronder een lijst met plaatsen om te overnachten. Een paar adressen worden hier naar voren geschoven; het zijn plekken die door onszelf of andere deelnemers getest en goed bevonden werden, of plekken die zich heel dicht van ons cursuscentrum bevinden: 

  Wij serveren geen andere maaltijden dan ontbijt voor gasten die ter plaatse verblijven. Een keuken is beschikbaar voor gasten die ter plaatse blijven om alleen of met anderen te koken. Voor het avondeten kunt u ook rekenen op de traiteurdienst van L'assiette-gourmande (15,00 €), gelegen op enkele kilometers afstand, om maaltijden ter plaatse te leveren. Je kunt ze dan opwarmen in de oven of magnetron.

  Opgelet: vooraf bestellen via het inschrijvingsformulier.

  De regio heeft veel restaurants/brouwerijen/bar-restaurants. Hier zijn een paar adressen die wij zelf hebben bezocht:

  1. Ik ga met de auto en bied plaatsen aan voor carpooling
  2. Ik sluit me graag aan bij het carpoolen om met iemand mee te rijden
  3. Ik regel mijn eigen vervoer
  4. Ik ga met de trein en zou graag worden opgehaald ( Voor 8u45 aankomen ( 5 €/traject/persoon. Een traject per voormiddag)
  5. Roulezmalin 
   Carpool
   Blablacar

   

   

  • De muur van Geraardsbergen.


  • De Muur van Geraardsbergen